Niets zien en volop genieten

De titel vat aardig samen wat we hebben geprobeerd te creëren samen met Rob Zeelen, de interieurontwerper van dit bijzondere project. Gelukkig waren we er dan ook vroeg bij, hoe eerder we namelijk betrokken worden hoe meer mogelijkheden er zijn!

Zonder consessies te doen de audio en video laten opgaan in het interieur, de zitkamer is hier een heel mooi voorbeeld van. Voor het blote oog is hier enkel een groot scherm zichtbaar wat mooi verzonken in de wand teruglicht. Als je dichterbij de muur komt zie je echter dat deze niet gewoon gestuct is maar dat deze is voorzien van een fraaie stoffering. Achter deze stoffering hebben wij de ruimte gekregen om onzichtbaar een aantal ingrediënten voor een homecinema toe te voegen, zo zitten de linker-, rechter- en centerspeaker rondom het scherm weggewerkt en is zelfs de subwoofer in de ondiepe wand volledig uit het zicht onttrokken.  

Het resultaat? Samen met de strak weggewerkte surround luidsprekers vormt deze wand een serieus bioscoopgevoel zonder prominent aanwezige elementen maar vooral zonder in te leveren op geluidskwaliteit. Wat hieraan uiteraard ook bijdraagt is dat alle apparatuur niet lokaal maar centraal in huis geplaatst is en het geheel bediend wordt met één en hetzelfde systeem voorzien door RECO.

Misschien nog wel het beste voorbeeld van opgaan in het ontwerp zijn de oplossingen die toegepast zijn op het terras, het is eigenlijk meer verdwijnen dan opgaan in het ontwerp. Naast de speakers die op onzichtbare wijze zijn weggewerkt achter de houten latten structuur op het plafond verdwijnt de televisie namelijk geheel in de muur wanneer deze niet gebruikt wordt. 

Uiteraard is in de overige ruimtes van het huis ook goed nagedacht over het waarborgen van de kwaliteit zonder prominent aanwezige elementen die het ontwerp verstoren. Zo zijn de speakers in de keuken op kleur van de stalen haardwand gebracht en zijn slaapkamers en badkamers voorzien van strak ingebouwde plafondluidsprekers. 

Zie onderstaand een gedeelte van de foto reportage! (Copyright | The Art Of Living – Jurrit van der Waal)

Partners:
Interieurontwerp | Rob Zeelen
Bouw | BMV
E-Installatie | Mansveld Techniek
Domotica | RECO Smart Home Solutions
Haarden | Boley Exclusieve Openhaarden

Het heden en verleden komen samen
Vigor – Restaurant Vught
Menu