Het heden en verleden komen samen en vormen de toekomst voor deze moderne jaren ’30 villa

Deze statige villa heeft een ware transformatie ondergaan, het huis is van vloer tot plafond gestript, toch bleef de warme sfeer bestaan door de oude elementen te behouden of vervangen door sfeermakers die net zo goed bij het huis passen. 

Binnen onze opdracht waren twee elementen van belang: audio- en video componenten toevoegen zonder afbreuk te doen aan deze sfeer. Daarnaast zorgen voor een naadloze integratie met de domotica installatie van de woning. Hiervoor zijn wij met de verschillende betrokken partijen aan tafel gegaan en gedurende de verschillende fases van de bouw aanwezig geweest. 

Het eerste element, de sfeer, zie je heel goed terug in o.a. de TV kamer. Samen met Theuws Hoskam Maatwerk Interieurs hebben we gekeken naar een afwerking waarin alleen het noodzakelijke zichtbaar is. Het TV meubel zweeft tussen een op maat gemaakt doek wat oogt als een doodgewone groene muur.  Achter dit doek zitten niet alleen de luidsprekers maar ook akoestisch materiaal om de algehele akoestiek van de ruimte plezieriger te maken, uiteraard voor de muziekbeleving maar zeker ook voor het woongenot.

Meerdere ruimtes binnen en buiten de woning zijn voorzien van audio, denk aan buitenspeakers onder de overkapping en plafondspeakers in de keuken, de eetkamer, het poolhouse en de badkamer.  Dit brengt ons bij het tweede element namelijk de integratie. Wil Wouters installatietechniek heeft de villa voorzien van een compleet domotica systeem, gevisualiseerd met fraaie Gira bedieningspanelen. In plaats van extra elementen voor bediening toe te voegen is ons audiosysteem volledig geïntegreerd in deze domotica. Dat wil zeggen dat naast de verlichting en het klimaat ook de muziek eenvoudig te bedienen is. 

Partners:
E-Installatie & Domotica | Wil Wouters Installatietechniek
Maatwerk | Theuws Hoskam Maatwerk Interieurs

Copyright Fotografie: The Art Of Living

Niets zien en volop genieten
Menu